POTPORE OBRTNICIMA Grad osigurao potpore od 2 tisuće kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Za garešničke obrtnike, mikro, male i srednje poduzetnikeGrad je osigurao potporu za ublažavanje posljedica koronakrize, u visini od dvije tisuće kuna. Pravo na potporu imali su oni kojima proljetos odlukom Nacionalnog stožera nije bio dozvoljen rad i koji s 19. ožujkom nisu imali dug prema Gradu veći od 200 kuna. Potpora od dvije tisuće kuna će im, iako se na prvu možda ne čini kao velika, pomoći da prebrode trenutnu situaciju, kaže predsjednica garešničkog Udruženja obrtnika Daniela Kelava.
Daniela Kelava
– Pomoć će dobro doći za neke osnovne potrebe, neke izdatke nekako ćemo uspjeti pokrpati, a važno nam je i da možemo nastaviti s radom. Morali smo nakupovati hrpu tih dezinfekcijskih sredstava i maski. Netko će platiti neke obaveze, a nama je to zapravo jako velika pomoć, koliko god izgleda mala, velika je – ističe Kelava.
Iako svi osjećaju posljedice ekonomskog korona-udarca nitko od garešničkih obrtnika srećom nije morao trajno staviti ključ u bravu.
– Srećom, relativno smo svi srednji i manji obrtnici pa smo nekako cijelu situaciju uspjeli izgurati. Za sada nitko nije zatvorio i iskreno se nadamo da ni neće – rekla je Kelava.
Ipak, i garešnički obrtnici strahuju od jeseni, potencijalnog jačanja virusa i nadaju se da neće doći do ponovnog zatvaranja. No, navikli su se boriti, pa se tako bore i sa sadašnjom situacijom, kaže Kelava. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!