DOBILI DOZVOLU Počinje izgradnja McDonald’sa u Bjelovaru, evo kad bi mogao biti otvoren!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Dolazak svjetski poznatog lanca restorana McDonald’s u Bjelovar od ovoga je tjedna gotova stvar. Kako nam je potvrdio zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić, građevinska dozvola za objekt u kojem će bjelovarska poslovnica biti smještena je izdana.

-Danas ili najkasnije u ponedjeljak bi građevinska dozvola trebala postati pravomoćna. Koliko mi je poznato, u tijeku je odabir ponuđača koji će izvoditi radove na izgradnjo objekta te da će oni trajati dva do dva i pol mjeseca – kaže Brajdić.

Neslužbeno doznajemo kako bi radovi trebali započeti sredinom kolovoza, što znači da bi McDonald’s svoja vrata Bjelovarčanima mogao otvoriti već ove jeseni. U Gradu ne kriju zadovoljstvo zbog te investicije.

-Ono što me čini izuzetno sretnim je to što McDonald’s u Bjelovar dolazi prije nego u, primjerice, Čakovec ili Koprivnicu, s kojima se često volimo uspoređivati – dodaje Brajdić, podsjećajući kako je McDonald’s svjetski poznata tvrtka, za koju znaju i veliki i mali, pa ne sumnja da će otvaranje restorana naići na dobre reakcije Bjelovarčana.

-Smatram da McDonald’s nije i nikada neće biti konkurencija domaćim restoranima. To je različit tim prodaje i smislim da je dobro što dolazi u Bjelovar jer na taj način samo dodatno obogaćuje ovdašnju ponudu – zaključuje Brajdić.

Otkriva kako je realizacija ove priče počela na zanimljiv način. Upit o eventualnom otvaranju poslovnice u Bjelovar Brajdić je svojedobno poslao na tri adrese. Osim McDonald’sa, u igri su bili i Burger King i KFC. KFC se nije ni javio, iz Burger Kinga su odgovorili kako nemaju namjeru otvarati restorane u gradovima veličine Bjelovara.

-Iz McDonald’sa su mi odgovorili kako nemaju u planu dolaziti u Bjelovar idućih pet godina, međutim ostao sam u kontaktu s g. Hrvojem Valentom iz tvrtke koji je jednom prilikom, prolazeći kroz Bjelovar, zastao kako bi se i osobno upoznao s gradonačelnikom i sa mnom – prisjeća se Brajdić. S njim je tada u Bjelovar stigao član Uprave McDonald’sa Pavao Pavliček, a na tom je sastanku pokrenuta ozbiljna inicijativa da se restoran u Bjelovaru doista i otvori. Uskoro im je prezentirano nekoliko lokacija u gradu, izabrana je već poznata na Slavonskoj cesti, na koju, kako sada stvari stoje, građevinski strojevi samo što nisu stigli.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!