POTPORE GRADA Poticanje malog i srednjeg poduzetništva

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Na svoje obrtnike i poduzetnike nije zaboravilo Grubišno Polje koje im putem Javnog poziva dodjeljuje bespovratne potpore za poticanje malog i srednjeg poduzetništva na području grada. U posljednjem krugu poziva, potpisano je devet ugovora ukupne vrijednosti 70 tisuća kuna, od kojih se dva odnose na potpore za poduzetnike početnike, a ostali na mjeru subvencije kupnje strojeva i opreme. Ove godine u prvih šest mjeseci 17 poduzetnika i obrtnika podnijelo je zahtjeve i dobit će 143 tisuće kuna.
– Obrtnici i poduzetnici sredstva trebaju za nabavu opreme, a neki su u program stavili edukacije – rekao je gradonačelnik Zlatko Mađeruh.
Iako je već polovica novca namijenjena za tu svrhu iskorištena, bespovratnih potpora još uvijek ima. Na raspolaganju stoje još 153 tisuće kuna tako da Grad i dalje poziva obrtnike i poduzetnike da se kroz Javni poziv jave te iskoriste jednu od potpora koju Grad za njih osigurava.
– Budući da novci osigurani za naše obrtnike i poduzetnike nisu potrošeni u prva tri kruga, Javni poziv ide dalje. Ukupno je Grad osigurao nešto manje od 300 tisuća kuna – rekao je Mađeruh.
U prvom krugu isplaćeno je 37 tisuća, u drugom 39 tisuća, a u trećem krugu 70 tisuća kuna što je vidljivi porast zainteresiranosti. Iz Grada se takvom porastu nadaju i dalje jer potpore za početnike koje iznose najviše 12 tisuća kuna i potpore za kupnju strojeva i opreme koje iznose najviše 15 tisuća kuna nikako nisu na odmet. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!