TOTGERGELI PORUČIO Naša županija je među slabije razvijenima, moramo to promijeniti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Birači su prepoznali kvalitetu rada Andreja Plenkovića i njegove Vlade, čime je HDZ dobio mogućnost nastavka dobro započetog posla, poručio je s današnje konferencije za medije predsjednik HDZ-a BBŽ i saborski zastupnik Miro Totgergeli. Velikim uspjehom Totgergeli drži i dogovor o europskih čelnika o raspodjeli financija Unije, prema kojem bi Hrvatskoj trebale pripasti 22 milijarde eura.

-Uz te 22 milijarde eura, na raspolaganju nam je još 400 milijuna eura temeljem činjenice da je Hrvatska jedina zemlja koja je do sada koristila samo jedan financijski okvir – kaže šef županijskog HDZ-a.

No, ni to nije sve, podsjeća Totgergeli. Hrvatska je osigurala i dodatnih 100 milijuna za ruralni razvoj. Neminovno je da će dio tih sredstava završiti u BBŽ, baš kao što je u mandatu prošle Vlade ovamo stigla milijarda i pol kuna iz EU fondova. U novom mandatu taj će iznos biti i veći, uvjerava Totgergeli.

-Poznato je da je naša županija među slabije razvijenima u Hrvatskoj Stoga ćemo kolege zastupnici i ja u ovom mandatu raditi na tome da se to promijeni – poručio je Totgergeli.

Pritom će se zalagati, dodao je, da svi županijski gradovi i općine dobiju što više sredstava. Podršku Vlade za to imaju što je, kaže Totgergeli, između ostalog vidljivo i iz toga da je u novi plan Vlade ušao nastavak izgradnje brze ceste prema Bjelovaru, kao i državne ceste od Grubišnog Polja do Daruvara.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!