KRAJ ČEKANJU Bjelovarski glazbenici napokon dobivaju adekvatan prostor

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon desetljeća čekanja, apela, performansa, pa i vraćanja gradskog priznanja, a sve kako bi ukazali na potrebu za adekvatnim prostorom, djelatnici i učenici Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar su napokon dočekali i taj dan. Raspisan je natječaj za gradnju 26 milijuna kuna vrijedne nove zgrade financirane županijskim novcem, a izvođač bi se trebao znati u rujnu. Nova bjelovarska glazbena škola će imati 2 730 četvornih metara, četiri kata, a moći će se pohvaliti i koncertnom dvoranom sa 120 sjedećih mjesta. Škola koja se gradi je time iznad standarda, naglašava župan Damir Bajs.

-Ona je iznad standarda zato što ima niz sadržaja koji će oplemeniti i društveni život  naše sredine – rekao je Bajs.

Oplemenit će i izgled dijela grada u kojem se radi, a gradi se preko puta policijske uprave na parceli koju je poklonio Grad Bjelovar. Osim oku, prostor će biti ugodan i uhu, kaže ravnateljica škole Sonja Štefanac.

-Sigurna sam da će i našim glazbalima, našim glasovima i djelovanjem u ovom dijelu grada biti još ljepše živjeti i raditi – poručuje Štefanac.

S većim užitkom će muzicirati oko 400 učenika i 50 zaposlenika koji su sada stješnjeni u premalom prostoru glazbene škole zbog čega su i primorani nastavu imati na još jednoj lokaciji – onoj bivšeg učeničkog doma. Novom prostoru se veseli i profesor Zlatko Subotičanec koji kaže kako tek sada uistinu vjeruje da će željenu novu školu i dobiti.

-Gledajući nacrte očekivao sam puno, ali tada je to sve nekako bilo kao kule u oblacima. Sada kada sam na ovom mjestu gdje će ta škola biti i kada vidim da se kreće, osjećam da je to nešto stvarno što imam u ruci i što će uskoro biti – ne krije uzbuđenje Subotičanec.

Nevjerica ne treba čuditi jer se na novu glazbenu školu u Bjelovaru čeka predugo, još od sedamdesetih godina.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!