NUŽNO ULAGANJE Proširuje se groblje u Štefanju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠTEFANJE – Ove godine groblje u Štefanju konačno bi trebalo biti prošireno, što tamošnja općinska vlast planira već neko vrijeme. Projekt je već završen i kandidiran za povlačenje sredstava iz vanjskih fondova, kaže načelnik Općine Štefanje Ivo Emić.

-Taj projekt smo kandidirali prema Ministarstvu graditeljstva, a vrijedan je oko 500 tisuća kuna, a odobreno nam je 168 tisuća kuna. Odlučili smo se na njega jer je održavanje teško, nemamo kvalitetne staze, a imamo i problem s nedostatkom novih grobnih mjesta – pojašnjava Emić.

Stoga je u sklopu proširenja i uređenja groblja planirana i izgradnja grobnica koje će mještani moći otkupiti. No, prije izgradnje grobnica, u planu je uređenje staza, ali i svojevrsnog trga za održavanje ceremonija na sahranama. Za proširenje groblja Općina ima osiguranu vlastitu parcelu.

-Prostornim planom predvidjeli proširenje, projekt je napravljen prema svim standardima, tako da su svi uvjeti zadovoljeni. Uskoro ćemo raspisati natječaj za izvođača radova – najavljuje štefanjski načelnik.

U Općini se nadaju realizaciji projekta do kraja 2020.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!