OPTUŽBE ZA FALSIFICIRANJE Dio članstva HSS-a diže kaznenu prijavu protiv Beljaka

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nema mira u Hrvatskoj seljačkoj stranci. Nakon što je prije dva dana na web stranici stranke objavljeno kako je održana sjednica Glavnog odbora stranke na kojoj su istaknute dvije kandidature za predsjednika stranke, one Kreše Beljaka i Željka Lenarta, aktualnog, glavnog tajnika, tu je informaciju demantirao dio članova istog tog Glavnog odbora te drugih članova stanke. Među njima je i predsjednik HSS-a BBŽ i član Predsjedništva stranke na nacionalnoj razini Boro Bašljan. U priopćenju upućenom na adrese medija navodi se kako je „Krešo Beljak neuspješno pokušao izmanipulirati rezultate falsificiranjem zapisnika i lažnim objavama na društvenim mrežama“. Svemu je, tvrdi se u priopćenju prethodilo sazivanje elektronske sjednice Glavnog odbora koja je formalno trebala trajati od 8 do 16 sati, a prvi mail je članovim Odbora, kako tvrde, stigao u 11,25 sati.

-Dakle, 23.07.2020. godine na elektronskoj sjednici Glavnog odbora Hrvatske seljačke stranke, koja je završila u 16 sati, većina članova Glavnog odbora se izjasnila protiv održavanja Izborne skupštine HSS- koja je najavljena za 30.7.2020. godine. S obzirom da Statut HSS-a jasno propisuje ulogu Glavnog odbora u izbornim unutarstranačkim procesima, ovom odlukom najavljivana Izborna skupština se poništava i slijedi pokretanje novog izbornog procesa.

Ovo je dokaz da aktualni predsjednik stranke Krešo Beljak, unatoč raznim falsifikatima i izigravanjima Statuta HSS-a, više ne uživa povjerenje članstva, a isto tako nema većinu ni u Predsjedništvu niti u Glavnom odboru stranke.

Očekujemo da će u najkraćem mogućem roku biti sazvane sjednice stranačkih tijela, kako bi se mogle donijeti odluke o pokretanju redovnog unutarstranačkog izbornog procesa, odnosno Izborna skupština onako kako to propisuje Statut Hrvatske seljačke stranke – stoji, među ostalim, u spomenutom priopćenju, u kojem se navodi kako će članovi Glavnog odbora dokaze o falsificiranju i lažnim objavama na internetu poslati Ministarstvu uprave te da će Beljaka i njegove suradnike kazneno prijaviti.

-U ovom politički zahtjevnom trenutku za HSS ključno je da novo stranačko vodstvo bude birano u demokratskom ozračju u kojem će svi članovi HSS-a imati jednaku šansu birati i biti birani, a što predstavlja minimum političkog legitimiteta svake stranke i osnovni preduvjet da se HSS digne iz pepela u kojem smo se našli pogubnim ponašanjem i politikom Kreše Beljaka – zaključuju Bašljan i njegovi stranački istomišljenici.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!