UPISI U SREDNJE ŠKOLE Navala na Medicinsku, zadovoljni i u G. Polju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR/GRUBIŠNO POLJE – Počeli su upisi u prve razrede srednjih škola. U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji se u 72 razreda upisuje ukupno 1563 učenika, a učenici zbog epidemioloških mjera ne smiju na upis zaboraviti ponijeti masku. Gužva je uobičajeno u Medicinskoj školi Bjelovar koja u prve razrede upisuje 99-ero učenika, a interes je veći od toga. Nekoliko je razloga zbog kojih je ta škola učenicima atraktivna, ističe ravnateljica Biljana Balenović.
-Vjerujem da je razlog i dobro zapošljavanje i kvaliteta rada škole kao i prepoznatljivost škole. Sve to zapravo rezultira dobrim uspjehom upisa – navodi Balenović.
Ljetni upisni rok je uspješan i za Srednju školu Bartola Kašića Grubišno Polje, pogotovo kada se uzme u obzir ova specifična godina, kaže ravnateljica Ivana Orešković.
-Morali smo cijelu upisnu kampanju provesti na online način, a nema do žive riječi. Mi smo zadovoljni jer imamo formirane sve razredne odjele – kaže Orešković.
Grubišnopoljska srednja škola upisuje ukupno 90 učenika prvih razreda. Mjesta će biti i na jesenskom roku pogotovo jer je na ovom ljetnom izostao interes za konobare.
-Imamo sve manje i manje djece, manje djece izlazi iz osnovne škole, a i većinom učenici preferiraju četverogodišnja zanimanja – tumači slabu zainteresiranost Orešković.
Kako neslužbeno doznajemo s problemom upisa u trogodišnje programe su se suočile još neke škole na području županije, ali točne brojke će biti poznate 12. kolovoza kada se službeno objavljuje broj slobodnih mjesta.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!