HREBAK OTVORENO Da moram opet odlučivati o odlasku u Sabor, učinio bih isto!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarski gradonačelnik i saborski zastupnik Dario Hrebak danas je dobio i četvrti nalaz testa na koronavirus koji je, kako je potvrdio za naš portal, kao i prethodna tri, negativan. Osim što se svakih nekoliko dana testira, kako mu je preporučio ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, Hrebak je i u samoizolaciji, prema preporuci županijske epidemiologinje dr. Vesne Grgić.

-I jedno i drugo sam prihvatio kao nešto što bi trebao odraditi i odrađujem to, kao i svi drugi koji su bili na toj sjednici – kaže Hrebak, dodajući kako mu je žao što je naknadno potvrđen slučaj zaraze kod još jednog sudionika vijeća. I njemu, i prvoj osobi kod koje potvrđena zaraza Hrebak, kaže, želi da što prije ozdrave.

-Znam da ni njima ni nikom drugom od nas, kao ni našim obiteljima, nije lako ovih dana, svi smo na neki način stigmatizirani. Pozivi pristižu svaki dan i moram priznati da je pomalo naporno stalno slušati pitanja o tome imam li temperaturu i kako se osjećam. Tako je i drugima, no malo tko govori o toj strani priče – kaže Hrebak koji se pod posebnim povećalom javnosti našao zbog prošlotjednog odlaska u Sabor, unatoč izrečenoj mjeri samoizolacije, a temeljem negativnog testa na koronavirus i preporuke ravnatelja HZJZ-a Krunoslava Capaka.

-Iskreno, bio sam tada u dilemi i nije mi bilo svejedno, ali da moram ponovno donositi takvu odluku, ona bi bila ista. Hrvatska je u tom trenutku trebala novu Vladu. Nisam učinio ništa protupropisno, samo sam slušao stručno mišljenje koje mi je dano i u tome ne vidim ništa loše. Dakle, da o mojoj ruci ponovno ovisi većina u Saboru ili sastav nove Vlade, kao i to hoće bi biti spriječen kaos u trenutku kad smo oživjeli turizam i kad je u našoj zemlji milijun turista, ponovno bih dignuo ruku – kaže Hrebak, dodajući kako mu je žao što se pokazalo da takva situacija za sobom poteže mnoga pitanja, pa i ono vrijede li za sve jednaki kriteriji.

-Toga sam svjestan i zbog toga mi je žao, no i dalje mislim da sam napravio dobru stvar jer je situacija u zemlji stabilna. Otrovne strelice i linč ću podnijeti – poručuje Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!