IDE, IDE BJELOVAR Sparte se spremaju u novi pohod na Neretvu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Još jedan napad na Neretvu spremaju bjelovarske Sparte koje na Maratonu lađarica brane prošlogodišnje srebro. No, ova čudnovata godina ni njima nije išla na ruku, kaže Ana Futać.
-Prijašnjih godina smo na vodu kretale početkom četvrtog mjeseca, ali ove godine smo morale čekati odobrenje Stožera tako da smo na vodu krenule krajem petog mjeseca. Uspjele smo odraditi dobar dio treninga u Paljevinama, jedan dio odrađujemo na Šoderici i trebale bi biti spremne – ističe Futać.
Međutim, pravi omjer snaga će se vidjeti tek na samoj trci. Iako su Sparte lani bile druge, a kao Nereide osvojile zlato, teško je reći hoće li osvojiti još jednu medalju. Konkurencija, napominje Futać, nikada nije bila veća.
-Iskreno, dok dođemo dolje i ne krenemo veslati ne možemo odrediti kako dolje ekipe napreduju i koliko su spremne ili nisu spremne. Ove godine ima 11 ekipa što je najviše do sada i realno da uđemo u top pet mi smo sretne s obzirom na to u kojim uvjetima i kako treniramo – kaže Futać.
Kako su ove godine sve lađarice imale slabije pripreme moglo bi presuditi iskustvo. Bjelovarčanke su sada iskusnije, bolje poznaju Neretvu, ali rijeka je, kažu, nepredvidljiva i nikada se ne zna kakva iznenađenja može pripremiti. Sigurno je da će Sparte šestog kolovoza kada utrka počinje dati sve od sebe.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!