IZVANREDNA SITUACIJA Crveni križ i dalje pomaže samoizoliranima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U prvom udaru koronakrize ovoga proljeća kada je došlo do zatvaranja velikog broja ustanova, kada su i trgovine radile ograničeno, a građane se stalno pozivalo da ostanu doma, pune ruke posla je imao Crveni križ. Djelatnici i volonteri onog bjelovarskog su tada svakodnevno pomagali osobama iz rizičnih skupina, podsjeća ravnateljica Vida Malek.
-Za njih smo obavljali nabavu lijekova, namirnica i potrepština koje su im trebale. Isto tako smo pomogli i ljudima koji su bili u samoizolaciji koji nisu imali nikoga, a i za njih smo obavljali svu nabavu – navodi Malek.
Bjelovarski Crveni križ je tada obišao oko 250 kućanstava. Nakon zatišja koronavirus je i u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji sada ponovno pokazao zube, pa je i broj onih u samoizolaciji narastao. Oni se i dalje mogu osloniti na Crveni križ.
-Sva društva i dalje obavljaju uslugu dostave namirnica i potrepština pogotovo za strane državljane koji eventualno nemaju nikoga da im dostavi lijekove i namirnice – kaže Malek i ističe kako se svi koji su se našli u takvoj situaciji trebaju samo obratiti Crvenom križu.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!