OBNOVA ŠKOLA Na daruvarskom i siračkom području planirani veliki zahvati

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR/SIRAČ – Prva škola koju je zahvatio val obnove u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji bila je Osnovna škola Sirač. U nju je uloženo milijun i pol kuna, a stanje prije i poslije obnove se itekako razlikuje, ističe ravnateljica Marija Pavičić.
– Puno se toga napravilo, od ovojnice, promjene stolarije pa do same fasade. Time se postigla ušteda od 50 posto – rekla je Pavičić.
Kroz energetsku obnovu sada prolaze područne škole u Kipu i Šibovcu, a presvlačenjem asfalta na školskom igralištu u Siraču uklonit će se i posljednja ratna rana na školskim objektima u Siraču. Znaci tog vremena će uskoro što se školskih objekata tiče biti nevidljivi i na daruvarskom području, rekao je za obilaska župan Damir Bajs.

– Ovog trenutka za obnoviti je ostala samo područna škola u Doljanima koja ima oznake Domovinskog rata. Upravo je raspisan natječaj za energetsku obnovu koja će to otkloniti – kaže Bajs.
U Daruvaru se uređuju i praktikumi Tehničke škole što pozdravlja predstavnica Vijeća roditelja, Davorka Bahnjik.
– Projekt će biti odličan za sve učenike jer svi će moći biti u jednoj smjeni. To znači da će koncentracija na nastavi biti bolja, a osim učenicima, jednosmjenska nastavak bit će lakša i nastavnicima – rekla je Bahnjik.
Obnova dvije zgrade Tehničke škole Daruvar je vrijedna ukupno tri i pol milijuna kuna. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!