PROJEKT ZAŽELI Koristi imaju zaposlenice, ali i stariji i nemoćni

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – Prošlo je malo više od godine dana od kada je potpisan projekt za rovišćanski projekt iz Vladinog programa Zaželi, “DA- želim posao”. Njime su obuhvaćene dvije ranjive skupine – stariji i nemoćni te dugotrajno nezaposlene žene koje im pomažu oko kućanskih poslova, donose im lijekova i namirnice. U Rovišću je zaposleno deset žena koje brinu o četrdesetak korisnika, a njihove su usluge posebno došle do izražaja u prvom korona valu, kaže voditeljica projekta Tanja Ratković.
-Žene su im zapravo bile i jedini kontakt s vanjskim svijetom što je i jako dobro jer to znači da su se korisnici kao starije osobe koje su u rizičnoj skupini i pazili. Žene su im u tom periodu bile od ključne pomoći – ističe Ratković.
Jednako je važno i to da se na taj način sprječava usamljenost starijih koji žive sami, ističe načelnik Rovišća Slavko Prišćan.
Načelnik Rovišća Slavko Prišćan
-Njima je zaista često potrebna i topla riječ što je ponekad čak i važnije od samog posla koji žene odrade – kaže Prišćan.
Ugovor za projekt je potpisan u srpnju prošle godine, u listopadu su žene i zaposlene, Do sada se razvilo međusobno povjerenje njih i korisnika, pa je i zadovoljstvo projektom obostrano.
-Zadovoljne su i žene koje rade, barem je takva povratna informacija, a također iz anketa možemo vidjeti da su korisnici vrlo zadovoljni i da provedba funkcionira vrlo dobro – kaže voditeljica projekta.
“DA-želim posao” je projekt vrijedan oko dva i pol milijuna kuna, a traje do siječnja 2022.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!