RAZVOJNA AGENCIJA AGRO Prva godina rada bila je iznimno uspješna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Razvojna agencija Grada Grubišnog Polja AGRO nedavno je proslavila svoj prvi rođendan. Ustanova je to koja se bavi razvojem Grubišnog Polja, a za cilj ima pružati usluge gradu, ustanovama, poduzetnicima, poljoprivrednicima, udrugama i građanima. No, u projektima poput ispitivanja kakvoće tla, Razvojna agencija bazira se i na okolne gradove, općine i županije. Isto tako, u lipnju su održali i besplatnu edukaciju o ekološkoj poljoprivredi.
Gradonačelnik Zlatko Mađeruh
– Cijelu priču pokušavamo složiti tako da radimo ispitivanja zemljišta, edukacije o ekološkoj proizvodnji kao i proizvodnji OPG-a. Vodimo brigu da svi oni koji imaju potrebe za edukacijom, da to preko Razvojne agencije i odrade – kaže gradonačelnik Zlatko Mađeruh.
Time se, kaže Mađeruh, želi pokrenuti inicijativa zapošljavanja ili samozapošljavanja ljudi na području Grubišnog Polja.
Iako Razvojna agencija posluje tek godinu dana, planovi za budućnost veliki su.
– Imamo velike planove i to nisu samo planovi na polju razvoja poljoprivrede i poduzetništva već i na polju razvoja turizma – ističe Mađeruh.
U planu je tako projekt težak i do 300 milijuna kuna, a radi se o projektu akumulacije Miletinac koja se nalazi na spoju između virovitičkog prigradskog naselja Jasenaš te Dijakovca, naselja u sastavu Grubišnog Polja. Osim za poljoprivredu, projekt je važan i za razvoj turizma na području Virovitice i Grubišnog Polja te općina Đulovac i Končanica. Iako se o projektu priča već godinama, nedavno održani sastanak ponovno bi mogao zaživjeti ovu priču. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!