OBNOVA Na red došao još jedan dom na štefanjskom području

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠTEFANJE – Među više projekta koje je Općina Štefanje ovih dana kandidirala prema programima domaćih ministarstava je i obnova društvenog doma u naselju Daskatica. Riječ je o vrlo vrijednom projektu za tamošnje mještane, otkriva štefanjski načelnik Ivo Emić.

-Građevinska dozvola je u tijeku, troškovnici su pripremljeni, a priprema se i javna nabava za izgradnju. Vrijednost objekta je 500 tisuća kuna, a odobrena sredstva od Ministarstva regionalnog razvoja su 200 tisuća kuna. U sklopu radova predviđeno je postavljanje sanitarnog čvora i kuhinje, uvođenje centralnog grijanja te kompletna rekonstrukcija krovišta – kaže načelnik.

Načelnik dodaje kako će obnova doma zacijelo razveseliti mještane kojih u Daskatici ne nedostaje, a opravdanost ovakvih investicija potvrdila se i u drugim naseljima.

-Svi su domovi nakon rekonstrukcije i uređenja u upotrebi. To je zaista potreba u takvim naseljima – kaže Emić.

U većini naselja u štefanjskom kraju taj je problem riješen, a obnovljeni domovi ostat će u naslijeđe novim generacijama za koje u Štefanju također ne strahuju. Naime, broj novorođenih na tom području raste, što je dodatni razlog za daljnja ulaganja u društvenu infrastrukturu.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!