TOTGERGELI I PLENKOVIĆ SLOŽNI Za BBŽ više novca jer je u Panonskoj regiji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR/ZAGREB – Iz HDZ-a BBŽ su se oglasili priopćenjem u kojem ističu kako se kroz današnju raspravu u Hrvatskom saboru još jednom potvrdila činjenica kako je uvrštavanje Bjelovarsko-bilogorske županije u NUTS2 statističku regiju Panonska Hrvatske bilo ispravan potez. Podsjetimo, tu je inicijativu svojedobno podržalo 19 od 23 načelnika i gradonačelnika iz BBŽ. Sada je, tvrde HDZ-ovci, vidljivo da će iz nove financijske perspektive značajnija sredstva ići upravo manje razvijenim regijama, zbog čega će i Bjelovarsko-bilogorska županija imati na raspolaganju više sredstava, što je potvrdio i predsjednik Vlade Andrej Plenković. Na tome mu je zahvalio saborski zastupnik i predsjednik HDZ-a BBŽ Miro Totgergeli, a pritom nije zaboravio prozvati političke protivnike.

-Moram podsjetiti da se župan Bajs, uz SDP i druge stranke koje ga podržavaju, žestoko protivio tome i gurao nas u razvijeniju sjevernu statističku regiju. Sad iz ove nove perspektive vidimo da značajnija sredstva idu upravo manje razvijenim regijama, pa će tako i Bjelovarsko-bilogorska županija, koja je jedna od najnerazvijenijih, na račun toga dobiti značajnija sredstva – kazao je Totgergeli u Saboru.

Premijer Plenković je na to kazao kako je novom podjelom na statističke regije zapravo ispravljena nepravda nekadašnje SDP-ove Vlade i tadašnjeg ministra regionalnog razvoja Branka Grčića.

-On je napravio podjelu prema kojoj su u isti koš stavljeni razvijeniji dijelovi Hrvatske s onima koji su slabije razvijeni. Mislim da je ova statistička karta puno bolja, to je u biti karta gospodarskih potpora. Drago mi je radi razvoja Bjelovarsko-bilogorske županije i da smo prilikom donošenja te odluke kontaktirali više ljudi iz te županije, a ne samo župana – kazao je premijer Plenković, dodajući kako će njegova Vlada i dalje inzistirati na ravnomjernom regionalnom razvoju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!