ZARAŽENA SPECIJALIZANTICA No, nema govora o proboju koronavirusa u zdravstveni sustav

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Proteklih dana, otkako se povećao broj zaraženih osoba koronavirusom na području Bjelovarsko – bilogorske županije, šire se razne priče o tome tko je zaražen i koji je pacijent u kakvom stanju. Osim što se, srećom, lažno proširila priča po gradu kako je zaražena osoba s nedavno održanog bjelovarskog Gradskog vijeća u lošem stanju, kako je u zagrebačkoj bolnici, na respiratoru i kako se bori za život, ovaj tjedan gradom kruži nova priča. I to o tome kako je na koronavirus pozitivan jedan bjelovarski liječnik zaposlen u Općoj bolnici Bjelovar. Budući da je riječ o zdravstvenoj ustanovi, panika među ljudima djelomilno je i opravdana, no srećom, i ova je priča samo proizvod nečije mašte. To je za Klikni.hr potvrdio ravnatelj bjelovarske Opće bolnice, Ali Allouch.
-To apsolutno nije točno. Mi imamo jednu kolegicu, inače našu zaposlenicu, koja je na specijalizaciji u Zagrebu i koja je pozitivna na koronavirus, i to već tjedan dana, no ona nema dodira s našom ustanovom i nije bila u kontaktu s nijednim našim djelatnikom. Stoga nikako ne možemo reći kako se koronavirus probio u naš zdravstveni sustav – jasan je ravnatelj koji je ujedno dodao kako je specijalizantica u dobrom stanju, gotovo bez simptoma zaraze. Allouch je otkrio kako su jutros stigli nalazi za pet testiranih osoba i svi su negativni. Optimistično se nada kako će ovakva dobra situacija ostati na području županije i dalje, te kako virus neće probiti njihov zdravstveni sustav, u čemu su među rijetkima u državi.
-Unatoč našim željama da bude sve normalno, okolnosti nisu normalne i naši pacijenti su svjesni toga. Mi, osim povremenog nezadovoljstva određenih pacijenata, nemamo velikih problema. Nakon što im objasnimo situaciju, ljudi se smire i prihvate trenutačnu situaciju – pojašnjava Allouch koji je zaključio kako trenutno u bjelovarskoj bolnici nema hospitaliziranih osoba zaraženih koronavirusom.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!