NAPETI IZBORI U HSS-u Protječu u znaku bojkota i podnošenja prijava

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – HSS Bjelovarsko-bilogorske županije je među 14 županijskih organizacija koje, prema riječima člana Predsjedništva stranke Bore Bašljana, bojkotiraju današnje unutarstranačke izbore. Bašljan je pojasnio i zašto.

-Današnja Skupština je sazvana izvan rokova koji su propisani stranačkim Statutom. Kandidacijski postupak koji se provodio isto je bio potpuno nestatutaran i zbog toga nećemo sudjelovati kako ne bismo dali legitimitet ovakvoj Skupštini – kaže Bašljan.

No, tu HSS-ovci koji su ustali protiv današnjih izbora neće stati, dodaje Bašljan.

-Danas podnosimo podnesak Ministarstvu uprave kojim dokazuje da su radnje koje su prethodile ovoj Skupštini nelegalne, a podnijet ćemo i kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba u HSS-u zbog krivotvorenja službenog dokumenta.

Konkretno, riječ je o zapisniku sjednice Glavnog odbora na kojem se temelji današnja izborna skupština. Bašljan i njegovi istomišljenici vjeruju kako Ministarstvo uprave, temeljem njihove prijave, neće uvažiti rezultate i ishod današnjih unutarstranačkih izbora. U međuvremenu šef stranke Krešo Beljak poručuje kako ga priče o opstruiranju izbora ne zabrinjavaju te da je svačije demokratsko pravo da odluči hoće li glasovati ili ne.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!