NOVA BOLNICA Unatoč manjku radnika, zgrada će biti pod krovom do listopada

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U pratnji glavnog inženjera gradilišta križevačkog Radnika, Dragutina Hrga, župan Damir Bajs obišao je danas gradilište na kojem naočigled niče nova zgrada opće bolnice Bjelovar vrijedna 272 milijuna kuna. Unatoč koronavirusu i pandemiji koja je zahvatila cijeli svijet, radovi idu prema zacrtanom planu, što je potvrdio i sam Hrg.

-Radovi teku zadovoljavajućom dinamikom, trenutno smo u fazi izrade konstrukcije koju izvlačimo po dilatacijama stepenasto da omogućimo ulazak nastavnih radova na instalacijama na objektu – pojasnio je Hrg dodavši kako je ipak koronavirus ostavio traga u jednom dijelu ovog najvećeg projekta u zdravstvu u Hrvatskoj.
-Poteškoće vezane uz koronu smo osjetili kod dobave materijala, ali i fluktuaciju radne snage koju zbog pomanjkanja na našem tržištu moramo crpiti iz zemalja regije. Tu mislim na dozvole, karantene, izolacije itd. koje su nam uzele nešto vremena – iskren je bio Hrg.
Dragutin Hrg, glavni inženjer gradilišta
Unatoč tome, iz Radnika koji je izvođač radova, tvrde kako su u planiranim rokovima što se tiče konstrukcije te kako će taj dio do kraja 10 mjeseca biti izgrađen, budući da im je u cilju u zimskim mjesecima nastaviti s unutrašnjim uređenjem. Dinamikom radova zadovoljan je i župan Damir Bajs koji i dalje očekuje da će, shodno predizbornom obećanju, Vlada RH namaknuti onaj dio u financiranju izgradnje nove bolnice koji nedostaje.
-Ono što je pred nama jest zatvaranje vanjskog dijela bolnice, a da ne bi zastali s radovima, Opća bolnica Bjelovar će raspisati natječaj za nabavu ugradbenih materijala i namještaja, kao i medicinske i nemedicinske opreme te informatičke opreme koje su predviđene jednim dijelom projekta. A sve kako bi, kada dođe do toga, materijali bili ovdje te kako ne bi odugovlačili sa završetkom objekta – kazao je župan Bajs.
Osim dinamikom radova, župan je zadovoljan i činjenicom da glavni izvođač radova, križevački Radnik, kao podizvođače uzima tvrtke s područja županije, što je i logičan slijed, smatra župan.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!