VALDORA ATELJE Otvara se luksuzna prodavaonica unikatnog nakita, torbi i novčanika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Uskoro idete na neku posebnu prigodu, a niste sigurni što kupiti za poklon? Mnogi su se našli u sličnoj dilemi, no od sutra ćete u Bjelovaru imati novootvoren prostor u kojem ćete riješiti sve svoje probleme. Naime, unatoč koronakrizi, Alica Ranogajec i Vesna Ranilović, suvlasnice Valdora ateljea, ali i Bjelovarčanke sa zlatnim rukama, odvažile su se na otvorenje novog, luksuzno uređenog prodajnog prostora. Dosad su sve svoje ručno rađene proizvode poput torbi, novčanika i nakita prodavale putem sajmova i manifestacija. Rast i razvoj kućne radinosti uzlaznom putanjom išao je bez poteškoća posljednje više od tri godine, no zaustavljanje svih društvenih događanja, zaustavilo je i prodaju unikatnih, ručno rađenih predmeta.

-Mi smo u koronakrizi radile i više nego obično, no prodaja je stala. Stoga smo počele razmišljati o tome da se stacioniramo u poslovni prostor u kojem će naši kupci svakodnevno moći izabrati nešto za sebe ili svoje najmilije – kazala je Alica Ranogajec zaključivši kako je koronakriza donijela i neke lijepe stvari.

Inače, za Ranogajec je izrada nakita i ukrasnih predmeta započela kao antistres terapija, a izradom unikatnih torbi i novčanika s točkicama, tzv. Dottyca, vrlo brzo postale su poznate. Tijekom godina, otkrivale su poludragi kamen koji ih je očarao, zatim čelik kao otporan materijal, a zadnje otkriće, koje se također može zahvaliti koronakrizi, je nova edukacija izrade suvremenog nakita koje su završile. Zahvaljujući novim znanjima, Alica i Vesna svojim kupcima spremaju i nova iznenađenja, a neka od njih su nakit od bakra, mesinga i srebra.

Osim ljubavi i volje, za ovaj posao, navodi nam Ranogajec, nužno je imati i želju za biti drugačiji, ali nužna je i fizička snaga, čega mnogi nisu svjesni. Uspjelo im je ono o čemu mnogi sanjaju, a to je iz hobija i strasti napraviti posao.

-Pozvali bismo sve naše sugrađane da sutra od 10 do 12 sati dođu na otvorenje našeg poslovnog prostora, u Nazorovu ulicu 5, ali i da nas redovito posjećuju u svim narednim danima u kojima ćemo biti ovdje za njih. Osim druženja i kave, mogu izabrati nešto za sebe iz naše trenutne ponude, ali mi im možemo i izraditi nakit, torbu ili novčanik prema njihovim zamislima. Ponuda nakita po želji i narudžbi ovdje u Bjelovaru svakako je jedinstvena i sigurna sam da će naši klijenti to prepoznati – zaključila je Ranogajec.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!