BJELOVARSKI ARGONAUTI Željeni put je od ribnjaka do Havaja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarski Argonauti su pokorili Neretvu i upisali se u povijest kao prva kontinentalna ekipa koja nije iz neretvanske doline koja je osvojila Domagojev štit. No, ne žele stati na tome. Sljedeća avantura je preveslavanje Jadrana u kanuima. Koronakriza je taj njihov plan pomakla, ali ne i ugasila, ističe Tomislav Smrček.
-Plan preveslavanja Jadrana od Prevlake do Savudrije i postavljanja rekorda što je trebalo biti krajem svibnja smo odgodili ja se nadam do jeseni, a ako neće biti najesen nadam se da će biti nagodinu – kaže Smrček.
FOTO: FACEBOOK BJELOVARSKI ARGONAUTI
Preveslavanje Jadrana je tek uvertira u najveću avanturu Argonauta do sada – sudjelovanje na najtežoj utrci na svijetu, utrci Moloka’i Hoe na Havajima. Ona je ove godine otkazana. Argonauti se nadaju da će na nekoj od sljedećih nastupiti iako je to san od milijun kuna. No, to ih neće spriječiti.
-Iako novca nema, nas ima dovoljno i rekli smo da ćemo ako treba staviti šatore u kanu. Ne trebamo imati ni jedrilicu ni brod, veslat ćemo sami, spavati negdje na plaži i mi ćemo to odraditi. Radimo to zbog sebe i zbog nekakvog užitka i stvaranja novih uspomena – ne krije entuzijazam Smrček.
Argonaute koji su krenuli s ribnjaka na kojem su trenirali na bačvama vjerojatno malo toga može zaustaviti, a od stvaranja novih – havajskih uspomena ne odustaju.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!