NEMA PREDAHA Impressivno za mlade i stare

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Koronavirus je poremetio planove i daruvarske udruge mladih Impress koja neće moći održati jubilarni, deseti međunarodni kamp mladih u Kukavici. Tjedan mladih će tako ove godine obilježiti nešto skromnije, događajem na lokalnoj razini, ali skroman nije njihov rad. Cijelog ljeta su za djecu i mlade organizirane brojne aktivnosti – njih čak pet, šest dnevno, kaže nam Dubravko Šopar.

-Organiziramo razne sportske aktivnosti, razna događanja, kulinarske radionice, kreativne radionice, zajedničko gledanje filmova, crtanje stripa, čak imamo i malu glazbenu školu u kojoj djecu učimo svirati gitaru i učimo ih latino tonovima – otkriva Šopar.

Uz rad s najmlađima, Impresovci rade i s najstarijima. Kroz milijun i 700 tisuća kuna vrijedan projekt “Pridruži se – Aktivni u mirovini” financiran iz Europskog socijalnog fonda organiziraju niz radionica s umirovljenicima. Na to su se, kaže Šopar, odlučili iz jednostavnog razloga.

-Svi mi imamo bake i djedove i neku stariju osobu do koje nam je stalo tako da smo i prije nego što smo dobili projekt provodili projekte međugeneracijske solidarnosti i povezivali naše najmlađe i najstarije članove društva. Imali smo tradiciju obilaziti domove umirovljenika i organizirati zajednička druženja – kaže Šopar.

Tako i sada mladi i oni ne tako mladi zajedno zaigraju pikado, odlaze u šetnje i spajaju mladenačku poletnost i mudrost zrelije dobi.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!