NIŠTA OD UTRKE Supermaraton Od kaptola do kaptola je otkazan

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Još jedna manifestacija kojoj ove godine nije suđeno je Supermaraton Od Kaptola do Kaptola. Ta 62 kilometara duga utrka koja se od zagrebačkog do čazmanskog središnjeg trga trči od 1976., do sada nije održana samo jednom – početkom devedesetih, a sada je otkazana drugi put. Onda rat, a sada koronavirus su ipak jači. Iako su Čazmanci Supermaraton prvo s proljetnog termina preselili na jesen, sada su ga ipak odlučili otkazati. Rizik je zbog epidemiološke situacije prevelik, smatra gradonačelnik Dinko Pirak.

FOTO Grad Čazma, gradonačelnik Dinko Pirak

-Dolaze natjecatelji, ali i ljudi koji dolaze gledati i bodriti trkače iz raznih zemalja. Maraton je međunarodnog karaktera i mi ne znamo kakva je situacija u kojoj zemlji, tko će nam doći, je li sve te ljude moguće testirati, jesu li ti testovi vjerodostojni. Ne znam – izražava zabrinutost Pirak.

Maraton nije jedina čazmanska manifestacija koja je ove godine prekrižena.

-Otkazani su Dan Grada koji se upravo ovih dana trebao održati u onom velikom obimu pučkom i svečarskom, kao i Eko sajam koji ima svoju tradiciju, a trebao se održati na jesen, ali smo ga otkazali – navodi Pirak.

Od svega toga dakle ništa. No, treba brinuti o zdravlju, a feštat će se kada će biti bolje vrijeme, poručuje čazmanski čelnik.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!