DOBROVOLJNO DARIVANJE KRVI Ponesite masku i odazovite se akciji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Svi koji žele dati krv to i mogu jer se u Bjelovaru u prostoru Crvenog križa u Ulici 108. puka danas, u četvrtak i u petak od 10 do 17 sati održava akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Građane se poziva da se odazovu jer je ljeti potražnja za krvi uvijek veća, napominje ravnateljica Crvenog križa Bjelovar Vida Malek.
-Važno je odazvati se zato što zalihe trenutno i nisu najbolje, pa sve koji su zdravi i mogu darivati krv pozivamo da se odazovu još jednoj našoj akciji darivanja krvi – kaže Malek.
FOTO: CRVENI KRIŽ BJELOVAR
Krv mogu dati punoljetne osobe koje su zdrave i koje u posljednjih mjesec dana nisu bile u inozemstvu, ali ni u samoizolaciji. I na ovoj akciji vrijede epidemiološke mjere. Postavljeni su punktovi za dezinficiranje ruku, darivateljima se mjeri temperatura, a to nije njihova jedina obveza, kaže Malek.
-Darivatelji se trebaju pridržavati razmaka od jedan do dva metra, a od ove akcije je obvezno nošenje maski za sve djelatnike i darivatelje krvi. Svi darivatelji obvezno moraju nositi zaštitnu masku – napominje Malek.
Crveni križ je osigurao određeni broj maski za slučaj da ju netko zaboravi, ali preporučuje se da darivatelji dođu s vlastitom maskom.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!