POLJOPRIVREDNO ZEMLJIŠTE Uskoro prvi natječaj za zakup državne zemlje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐULOVAC – Nakon dvije godine zavrzlama, probijanja kroz kompliciranu proceduru i nered zemljišnih knjiga, Đulovac je napokon spreman za raspisivanje natječaja za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta. Kako bi đulovački poljoprivrednici bili upućeni u cijelu proceduru, ali i kako bi u Đulovcu znali kakav je interes i kolike su potrebe, Općina je raspisala Javni poziv za iskaz interesa za zakup ili kupnju iako to nije dio obvezne procedure, tumači načelnik Drago Hodak.
Načelnik Drago Hodak
-Da nemamo poslije natječaja nekakvih sudskih postupaka ili prijava. Sve mora biti po zakonu i to nam je osnovna zadaća da to provedemo prije svega na dobrobit svih, a zato i je javni poziv da svi iskažu interes i ne kažu poslije da nisu znali ili nisu mogli – kaže Hodak.
Na području Općine Đulovac je ukupno 1242 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta. U dugotrajnom zakupu je tek 143 hektara, a ostatak treba dati u zakup ili prodati.
-U prvom natječaju ćemo ići isključivo na zakup državnog poljoprivrednog zemljišta, a prodaju ćemo objaviti u nekom drugom natječaju. Za prodaju imamo samo stotinjak hektara, pa smo i oprezniji – navodi Hodak.
Javni poziv za iskaz interesa je otvoren do dvadesetog kolovoza, a ubrzo nakon toga se može očekivati i prvi natječaj.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!