ZAVRŠEN LJETNI UPISNI ROK Uskoro će biti objavljena mjesta za jesenski rok

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Sukladno Odluci o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021. Ministarstva znanosti i obrazovanja završeni su postupci te su pristigli rezultati ljetnog upisnog roka u prve razrede srednjih škola kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija.
-Jako smo zadovoljni rezultatima upisa na ljetnom roku jer ove godine imamo jako dobar odaziv učenika koji su iskazali velik interes za programe i zanimanja koje su naše škole ponudile. Posebice je velik interes za trogodišnja strukovna zanimanja koja su tražena i više nego proteklih godina, a najvažnije je da niti jedno zanimanje u našim školama nije ostalo nepopunjeno, da su škole ostale na planiranom broju razrednih odjela i na planiranom broju zanimanja, odnosno ništa nije ukidano. U školama kojima je osnivač Županija ove su godine planirana 1033 slobodna mjesta u 51 razrednom odjelu, vjerujem kako će sva biti popunjena nakon jesenskog upisnog roka, naglasio je zamjenik župana Ratimir Ljubić.
Što se rezultata ljetnog upisnog roka tiče, Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac je u potpunosti popunjena dok u Strukovnoj školi Đurđevac još ima mjesta u zanimanjima ekonomist, pomoćni kuhar i slastičar te konobar. U Gimnaziji „Fran Galović“ Koprivnica mjesta još ima u jezičnoj gimnaziji, u Obrtničkoj školi Koprivnica slobodnih mjesta ima u zanimanjima mesar, pekar, pomoćni cvjećar i pomoćni pekar. Srednja škola Koprivnica i Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci su popunile sva mjesta u školskim programima, a u Srednjoj gospodarskoj školi Križevci mjesta je ostalo u zanimanjima mljekar, voćar-vinogradar-vinar i vrtlar. U Srednjoj školi „Ivan Seljanec“ Križevci slobodnih mjesta za jesenski upisni rok preostalo u zanimanjima pomoćni kuhar i slastičar, krojač, tesar i zidar.
Službena objava slobodnih mjesta za jesenski upisni rok će biti dostupna 12. 8. 2020.
Promocija upisa u srednje škole ove godine se zbog izvanrednih okolnosti izazvanih koronavirusom odvijala na nešto drugačiji način od uobičajenog, no Županijska je uprava učenicima osmih razreda i njihovim roditeljima putem vrijednog, funkcionalnog i promotivnog Vodiča kroz srednje škole Koprivničko-križevačke županije, osigurala sve relevantne informacije o školskim programima te prikazala komparativne prednosti školovanja na području Koprivničko-križevačke županije.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!