NOVA ŠKOLA NA POMOLU Hrebak dogovorio sastanak s Fuchsom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovaru je potrebna još jedna osnovna škola. Na to već duže vrijeme upozoravaju građani, prvenstveno oni u sjevernom dijelu grada, iz kojeg djeca idu u sve napučeniju IV. osnovnu školu. Svjesni tu toga problema i u Gradu Bjelovaru. Gradonačelnik Hrebak kaže da je spomenutu temu već načeo s novim ministrom obrazovanja Radovanom Fuchsom.

-Otvorio sam temu škola, uključujući i VI. osnovne škole u Bjelovaru, odnosno područne škole IV, osnovne, vidjet ćemo što će biti bolja opcija. Uglavnom, dogovoren je sastanak s ministrom na kojem ćemo detaljnije razgovarati o toj temi – kaže Hrebak.

Sigurno je, dodaje bjelovarski gradonačelnik, da će značajan dio sredstava na koji Hrvatska može računati iz novog EU proračuna biti usmjeren upravo prema školstvu. Stoga Grad želi biti spreman za trenutak kad se sredstva počnu dijeliti.

-Kraj ove godine ćemo početi sa svim onim predradnjama koje su potrebne da bismo doista imali spreman projekt s građevinskom dozvolom u sljedećih godinu dana. Ima tu još dosta dodatnog posla, poput izgradnje infrastrukture na gradilištu, kupnje dodatnog zemljišta i drugog – kaže Hrebak.

Kad se podvuče crta, ova bi investicija mogla dosegnuti vrijednost između 60 i 80 milijuna kuna, a konačno bi trebala omogućiti provođenje jednosmjenske nastave na području cijelog grada.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!