NOVI NOGOSTUP Stigao novac i s državne razine, ali većinu izdvaja Općina

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DEŽANOVAC – Jedan od prioriteta u Dežanovcu je rekonstrukcija nogostupa kroz cijelo to naselje. Postojeći nogostup je uništen dok se radila kanalizacija, a sada to predstavlja velik sigurnosni rizik, napominje načelnik Josip Stjepanović.
-Tim dijelom idu najviše djeca u osnovnu školu, a to je problem jer u samom Dežanovcu ima dosta zavoja i nije dobro da djeca hodaju cestom do škole – kaže načelnik.
Stoga je Općina odlučila izgraditi nogostup kroz Dežanovac. Nimalo lak zadatak jer je riječ o sedam kilometara dugoj dionici vrijednoj oko četiri i pol milijuna kuna. Zbog toga se nogostup i radi postupno.
-Mi idemo u fazama zato što nemamo dovoljno novca da to možemo završiti odjednom. Inače je to nogostup uz državnu cestu D26 koja se proteže cijelom dužinom Dežanovca – navodi Stjepanović.
Hrvatske ceste unatoč tome ne financiraju izgradnju, pa Općina većinom ulaže vlastiti novac. Veseli stoga 150 000 kuna povučenih iz Nacionalnog programa za manjine za trenutnu fazu izgradnje nogostupa koja je ukupno vrijedna pola milijuna.
-Nadam se da ćemo ove godine napraviti oko 3 do 3,5 kilometra ovisno o tome koliko će izvođač imati vremena, a da će sljedeće godine nogostup biti i završen – kaže čelnik Dežanovca.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!