POMOĆ ŠKOLARCIMA Općina sufinancira školski pribor

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐULOVAC – U ublažavanje školskih financijskih briga se uključio i Đulovac. Općina sa 150 kuna sufinancira kupnju radnih bilježnica i ostalog školskog pribora svim učenicima Osnovne škole Đulovac s prebivalištem na području te općine. To je, tumači načelnik Drago Hodak, moguće jer su ove godine zbog koronakrize morali manje izdvojiti za školsku prehranu za koju iz proračuna odlazi 150000 kuna. Troškovi za školski pribor su manji od toga.
-Ukupno je 268 djece u osnovnoj školi tako da je to 40200 kuna ukupno tako da smo u ovoj godini osigurali naše sudjelovanje u nabavci školskog pribora – kaže Hodak.
Đulovački načelnik i tu je priliku iskoristio da pažnju usmjeri na Županiju, pa i nju poziva da napravi isto.
-Bilo bi idealno da recimo još Županija sudjeluje sa 150 kuna po djetetu. Subvencija bi time bila 300 kuna, pa bi niži razredi imali besplatan pribor, viši bi morali još nadoplatiti, ali bi im to značajno pomoglo – navodi đulovački načelnik.
Roditelji đulovačkih osnovnoškolaca se za općinskih 150 kuna trebaju obratiti Jedinstvenom upravnom odjelu koji će im dati potvrde s kojima mogu otići u odabrane trgovine u Daruvaru.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!