OD ST. PETERBURGA DO DARUVARA Ruskinja odlučna pomoći djeci i mladima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Iz četvrtog najvećeg europskog grada, Sankt Peterburga do Daruvara, put je Natalie Danilove. Ta mlada Ruskinja je inženjerka građevine. Nakon završenog obrazovanja i osam godina rada u struci shvatila je, kaže, da želi promijeniti život.
– Shvatila sam da život želim posvetiti radu s djecom i mladima, da im želim pomoći u ostvarenju snova i razvijanju vještina – rekla je Danilova.
U ispunjenje svojih snova Danilova je krenula preko Erasmus plus programa i daruvarske udruge Impress u kojoj volontira od ožujka. Društvo joj je trebala praviti nekolicina stranih mladih volontera, ali dogodila se korona, kaže izvršni direktor udruge Dubravko Šopar.
– U ovom trenutku trebali smo imati 13 volontera, no kako su nam granice bile zatvorene nismo mogli napraviti niti selekcijski postupak tako da imamo samo Nataliu – pojašnjava Šopar.
Natalia se zato u sve aktivnosti uključila sto posto. Za vrijeme lockdowna je sudjelovala u online aktivnostima, a sada s djecom, mladima, ali i umirovljenicima s kojima Impress radi, provodi plesne, glazbene i likovne radionice, oformila je Klub engleskog jezika, a radi i na radionici građevine u sklopu koje djeca na izazovima moraju raditi s roditeljima. Iako je veliku sredinu zamijenila onom malom zadovoljna je jer Daruvar je, kaže, miran i zelen, ali ima i kino i bazene. Uz to je s Daruvarčanima lako pronašla zajednički jezik.
– Imamo puno toga zajedničkog i lako mi je komunicirati s njima. Također mi se sviđa što su u Daruvaru ljudi nasmijani i dragi – rekla je Danilova.
S Daruvarčanima će se Natalia Danilova družiti i raditi do sljedećeg ožujka. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!