DOBRE VIJESTI Nema novooboljelih, no oprez je nužan, upozorava struka

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR, KOPRIVNICA – Iz dvije županije u središnjoj Hrvatskoj danas stižu dobre vijesti. Naime, stožeri Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko – križevačke županije izvijestili su kako danas nemaju novih slučajeva zaraze koronavirusom.
Trenutno je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 13 osoba zaraženih COVIDOM-19 budući da je pet osoba skinuto s evidencije oboljelih. U samoizolaciji su 42 osobe.
Na današnjoj sjednici članovi Stožera civilne zaštite BBŽ još jednom su pozvali građane da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera.
FOTO: BBŽ
-U našoj županiji došlo je do lokalne transmisije koronavirusa, stoga apeliram na naše sugrađane da se pridržavaju još više svih epidemioloških mjera, da nose masku u zatvorenim prostorima i da drže socijalnu distancu. U našoj županiji u srpnju je bilo dosta pozitivnih slučajeva, imali smo i lokalnu transmisiju. Nadamo se da će se broj oboljelih smanjivati. Ne trebamo biti u strahu, ali trebamo se u najvećoj mogućoj mjeri pridržavati epidemioloških mjera kako bi izbjegli povećanje broja zaraženih, naglasila je Vesna Grgić, epidemiologinja Zavoda za javno zdravstvo BBŽ.
Na sjednici županijskog Stožera civilne zaštite odlučeno je da, ukoliko se broj oboljelih u županiji bude povećavao, testiranje na koronavirus u COVID ambulanti u Bjelovaru obavljat će se svakog dana.
Iz Stožera Koprivničko – križevačke županije također poručuju kako danas nemaju novih slučajeva bolesti COVID-19, a na kućnom liječenju samo je jedna osoba. To je jedanaesti dan zaredom da nema novooboljelih.
-Na kućnom liječenju je samo jedna osoba s aktivnim pozitivitetom na koronavirus, u samoizolaciji je trenutno šest osoba, a od početka epidemije ukupno je zabilježeno 106 slučaja oboljenja. Pozivamo građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju, nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana – stoji u priopćenju Stožera KKŽ.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!