HVALEVRIJEDAN POSAO U potrazi za Poljakom sudjelovao i HGSS Bjelovar

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U ljetnim mjesecima HGSS ima pune ruke posla jer toplije vrijeme mnoge potakne na odlazak u planine ili kupanje u jezerima. Tako je i pripadnicima bjelovarske Stanice HGSS ljeto ispunjeno priskakanjem u ispomoć drugim Stanicama ili dežuranjem kod istih. Za Poljskim državljaninom koji je nestao na Biokovu i koji još uvijek nije pronađen, tragao je i bjelovarski HGSS pomažući pritom Stanici Makarska.
FOTO: FACEBOOK HGSS STANICA BJELOVAR
– Trenutno se naša prva ekipa vratila noćas oko pola pet, a u daljnjoj organizaciji s vođom akcije vidjet će se kakve su potrebe s obzirom na to da nas u Hrvatskoj ima preko tisuću. Zato si možemo dozvoliti pravu organizaciju – rekao je Dalibor Pleskalt, tajnik HGSS Stanice Bjelovar.
Na terenu je trenutno 30 spašavatelja HGSS-a, a do kraja dana priključit će im se nove snage. Međutim, potreba za ispomoći svih Stanica nije uvijek potrebna.
– Početkom tjedna na Biokovo su išle sve Stanice, ali nema potrebe da u nastavku akcije dolje sudjeluje primjerice Stanica iz Vinkovaca – kaže Pleskalt.
Takva udaljenija Stanica na red za ispomoć doći će tek kada se potroše svi resursi, odnosno okolne Stanice. Tijekom ljetnih mjeseci, bjelovarska Stanica HGSS-a također dežura u Nacionalnom parku Starigrad Paklenica te na taj način pripomažu Stanici Zadar. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!