POMOĆ POLJOPRIVREDNICIMA Novi ugovori za zakup zemljišta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠTEFANJE – Potpisani su ugovori za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području općine Štefanje. Riječ je o više parcela, ukupne površine od oko 800 hektara, otkriva načelnik općine Ivo Emić.

– Potpisano je 40 ugovora kako bi naši korisnici koji prodaju zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske mogli dobiti poticaj do petog mjeseca. Prijave su bile takve da smo po naputku Ministarstva poljoprivrede izvršili dio potpisa ugovora – rekao je Emić.

Općina Štefanje izrazito je poljoprivredni kraj, s puno ratara i stočara, pa ne čudi velik interes za prijeko potrebne hektare. Općina i na druge načine nastoji izaći u susret svojim poljoprivrednicima, no ove godine nije sve išlo prema planu.

– Također je plan bio pomoći u poljoprivredi vezano za analizu poljoprivrednog zemljišta, no nažalost Ministarstvo poljoprivrede nije dalo suglasnost za taj Program. Napravit ćemo analizu i probati naći modus da se eventualno u nekom drugom Programu pomogne poljoprivrednicima – kaže Emić.

Za analizu tla je zainteresirano sve više ratara jer se pokazalo kako je to ključno za osiguravanje većih i boljih prinosa.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!