SKORO 15. DOKUART Sjajni filmovi za vikend u gradskim dvorištima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon prvog dijela Skoro 15. DOKUarta u  bjelovarskom boho parku na Trgu Eugena Kvaternika, festival dolazi u susjedstva. Projekcije će se u subotu, 8. i u nedjelju, 9. kolovoza održati u dvorištima bjelovarskih stambenih zgrada. Prvi dan DOKUarta u susjedstvu na programu je se u subotu od 21 sat u dvorištu zgrada u Ulici Antuna Mihanovića, a na rasporedu su tri tridesetominutna filma – Žica života (Crna Gora), Zimski san u Lukomiru (Nizozemska) i Ja mogu da govorim (BiH). Sljedećeg dana, odnosno u nedjelju, također od 21 sat, program se nastavlja projekcijom u dvorištu zgrada Naselje kralja Zvonimira. Ondje su na programu također tri kratkometražna filma – Zimski san u Lukomiru (Nizozemska), Svetlana (BiH) te Bird / Man snimljen u mađarsko – belgijsko – portugalskoj koprodukciji.

-Iako se cijeli program radi na otvorenom prostoru, apelirali bismo na sve posjetitelje da se pridržavaju epidemioloških mjera, drže distancu i ponašaju se odgovorno. Za projekcije je pripremljen ograničen broj mjesta tako da pozivamo sve koji bi željeli pogledati filmove u ovom netipičnom i originalnom ambijentu da dođu na vrijeme i osiguraju si mjesto. Pozivamo i sve stanare okolnih zgrada da podrže ovaj program, izađu na prozore i balkone te pogledaju filmove koje smo doveli u njihova dvorišta – poručuju uz Udruge DOKUart.

Kao što je i ranije najavljeno, Skoro 15. DOKUart nastavit će se 29. ili 30. kolovoza programom DOKUart pod zvijezdama te DOKUart drive-in kinom od 11. do 13. rujna. Svi ovogodišnji programi besplatni su za posjetitelje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!