UREĐENJE VIDIKOVCA Europskim novcem do novog ruha

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – U uređenje svoje male turističko-izletničke oaze kreću u Velikom Trojstvu. Općina je za uređenje Vidikovca iz Programa ruralnog razvoja povukla 419 tisuća kuna, a to je i ukupan iznos investicije. Adaptacija obuhvaća uređenje objekta od prizemlja do najgornjeg kata, kaže načelnik Ivan Kovačić.
-Treba ga obojiti, mislim da drvenariju ne treba mijenjati, radi se popločavanje što je završetak prizemnih prostorija, a radi se i novo stepenište od prizemlja do najgornjeg kata jer sada nema stepeništa do svih katova – navodi radove Kovačić.
Načelnik Ivan Kovačić
Uredit će se i okoliš kako bi obitelj, a da ne pali vatru na otvorenom, mogla doći roštiljati, postavit će se edukativne ploče, urediti konjički sadržaji, zasaditi autohtono bilje. Time će se ondje uistinu moći napraviti predah od užurbane svakodnevice, a zbog blizine željezničke pruge to je i moguća lokacija za školu u prirodi, smatra načelnik.
-Za školu u prirodi tu postoje sve mogućnosti. Od stanice do naše škole ima 200-300 metara i tamo djeca mogu jesti jer imamo dovoljno veliku kuhinju i blagovaonicu – kaže načelnik.
Raspisivanje natječaja se očekuje već ovog mjeseca.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!