BURAN VIKEND Policija evidentirala 263 prekršaja, evo kojih najviše!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarsko-bilogorska policija proteklog je vikenda nastavila s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu. Kontrolirali su alkoholiziranost vozača, prekoračenje dopuštene brzine kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tijekom upravljanja vozilom,  tzv. četiri glavne ubojice u prometu.

Tijekom cijelog vikenda utvrdili su ukupno 263 prekršaja od čega izdvajamo, među kojima je bilo 14 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. Pritom je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 2,97 g/kg izmjerena kod 55-godišnjeg vozača osobnog automobila na području Čazme. Bilo je 212 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Prgomelju te ona je iznosila 152 km/h, dok je na toj dionici kolnika ograničenje je 50 km/h. Zabilježeno je i 16 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, kao i sedam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Tijekom vikenda na županijskim prometnicama su se dogodile četiri prometne nesreće a u jednoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede.

-Ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se strogo pridržavaju prometnih propisa te upozoravamo vozače da se upravo zbog nepridržavanja prometnih propisa i zbog prevelikog samopouzdanja u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život – poručuju iz policije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!