BJELOVARSKI DORUČAK Nastavak projekta i u novoj školskoj godini

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Sve je izglednije kako će se školarci u rujnu vratiti u školske klupe, što znači da nije upitan niti nastavak provođenja projekta Bjelovarski doručak kojemu je cilj da zdrave i provjerene namirnice s bilogorskih polja dospiju upravo u školske kuhinje. S obzirom da je ranije bilo primjedbi roditelja da se na školskim jelovnicima često nađi i nezdrave namirnice, koje nemaju veze s lokalnim proizvođačima hrane, provjerili smo je li Grad proveo svojevrsnu inspekciju u školskim kuhinjama, kako se ranije najavljivalo.

– Nitko ne kaže da bi u Bjelovarskom doručku djeca svaki dan trebala imati jabuku, papriku, paradajz, krumpir. Jasno da djeca moraju imati raznovrsnu prehranu,  Čokolino, možda hrenovku koji dan pa i pizzu iz pekare – rekao je Igor Brajdić, zamjenik gradonačelnika.

No, bitno je, napominje Brajdić, da kad prema rasporedu na jelovniku treba biti jabuke ili, primjerice kelj, da to budu jabuka i kelj koje su uzgojili lokalni proizvođači. U Gradu su zadovoljni jer je praksa koja je pokrenuta u bjelovarskom školama zaživjela i na nekim drugim mjestima.

– Brojni naši restorani preuzeli su upravo praksu Bjelovarskog doručka odnosno praksu da poljoprivrednici s našeg područja snabdijevaju školu, vrtiće, ali i naše restorane. To je već korak naprijed koji do sada nismo imali i koji smo sada zajedničkom suradnjom omogućili – kaže Brajdić.

Baš kao kroz Bjelovarski doručak, Grad Bjelovar lokalnim proizvođačima nastoji pomoći i kroz novi projekt koji provodi u suradnji s Turističkom zajednicom Bilogora- Bjelovar i novoosnovanom zadrugom “Bilogorska košara”, a riječ je o otvaranju trgovine domaćih proizvoda u samom središtu grada, najvjerojatnije već ove jeseni.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!