SUSRETI UMIROVLJENIKA Na sportskim natjecanjima gotovo 160 sudionika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U sportsko-rekreacijskom centru Kukavica održani su četvrti po redu županijski sportski susreti umirovljenika koji su okupili oko 160 sudionika s područja cijele županije. Matica umirovljenika Bjelovarko-bilogorske županije organizirala je natjecanje u kojem su sudionici snage odmjerili u pikadu, belotu, visećoj kuglani i šahu. Sudionik natjecanja bio je i Ranko Ormanović iz Velike Pisanice.

– Više puta sudjelovao sam na ovakvim natjecanjima koja puno znače za stariju populaciju. Družimo se, igramo, natječemo u pikadu, šahu, belotu, visećoj kuglani. Konkurencija je dobra, svatko od nas ima u sebi sportskog duha i to je dobro jer ne zaboravljamo mladost – rekao je  Ormanović.

Natjecanja su to na županijskoj razini u koju su uključeni međužupanijski susreti, ali i državna natjecanja, kaže Željko Held, predsjednik Matice umirovljenika BBŽ.

– Osim toga, tu je i smotra pjevačkih zborova, kao i veliko tradicionalno druženje sa preko tisuću umirovljenika u Garešnici. Po visini mirovina, naša županija je još uvijek pri dnu ljestvice. Prosječna mirovina kreće se oko tisuću i 500 kuna, dok imamo i dosta poljoprivrednih mirovina koje iznose 400 do 500 kuna. Zato sva sredstva koja stignu iz županijskog proračuna, a usmjeravaju se na ovakve manifestacije jako nam puno znače. Kroz javne pozive i natječaje, već sedmu godinu zaredom mi dobivamo oko milijun kuna godišnje. Taj novac odlazi na organizaciju druženja, raznih edukacija, putovanja i slično – rekao je Held.

Ni u vrijeme korona krize županija neće smanjiti izdvajanja za umirovljenike, a upravo po tim izdvajanjima vodeća je u Hrvatskoj.

– Mislim da je dobro da se umirovljenici okupljaju i druže. Brojka od 160 umirovljenika koji sudjeluju na susretu pokazuje da su ovakva događanja itekako potrebna. Kukavica je odličan izbor za održavanje ovakvih i sličnih događaja. U našoj županiji svaka peta osoba ima više od 60 godina. U trećoj životnoj dobi poželjno je baviti se sportom, raznim edukacijama i drugim prigodnim aktivnostima, naravno u onoj mjeri koliko to zdravlje dopušta – zaključio je župan Damir Bajs.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!