KORONAVIRUS Stožer poziva na oprez za blagdanskih okupljanja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – U Koprivničko-križevačkoj županiji danas nema novih oboljelih od koronavirusa, svih testiranih 35 uzoraka izuzetih iz opće populacije u posljednja 24 sata negativno.

-Trenutno imamo samo jednu osobu s aktivnim pozitivitetom na koronavirus na kućnom liječenju s blagim simptomima i nadamo se da će se takav trend i nastaviti jer pred nama je proslava blagdana Velike Gospe te su najavljeni i koncerti na kojima očekujemo okupljanje velikog broja ljudi. Ovakva okupljanja predstavljaju zdravstveni rizik pa pozivam još jednom sve na odgovorno ponašanje i poštivanje svih mjera. Apeliram na sve stanovnike da u slučaju naznaka respiratornih poteškoća ili bilo kakvih oblika zdravstvenih tegoba ne sudjeluju u procesijama i vjerskim slavljima  te da ne posjećuju koncerte kako bi se povoljno epidemiološko stanje nastavilo te zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana – napomenuo je načelnik Stožera civilne zaštite KKŽ B. Ljubić.

Načelnik je prisutne upoznao i s odlukom o kraćem vremenu ugostiteljskih objekata koju je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske. Navedenom odlukom ograničeno je radno vrijeme noćnih klubova, noćnih barova, disco-barova i caffe barova do 24 sata. Ova nužna mjera počinje se primjenjivati od danas i bit će u primjeni 10 dana kada će se, ovisno o epidemiološkoj situaciji, odlučiti o potrebi uvođenja dodatnih mjera.

Predstavnici zdravstvenih ustanova izvijestili su kako sustav funkcionira bez ikakvih poteškoća, a predstavnici PU Koprivničko-križevačke i Službe civilne zaštite Koprivnica su dodali kako u proteklom razdoblju nisu zabilježena veća kršenja epidemioloških mjera te da će se tijekom vikenda s obzirom na blagdan Velike Gospe  pojačano vršiti kontrole  u skladu s uputama i preporukama Nacionalnog stožera.

-Proslava blagdana Velike Gospe i manifestacije koje su pred nama mogu vrlo lako biti okidač za neželjene situacije na području naše županije, a trendovi povećanja broja oboljelih kojima svjedočimo na to jasno upozoravaju. Ovim putem još jednom apeliram na naše stanovnike da se ponašaju savjesno i odgovorno te da se maksimalno pridržavaju svih epidemioloških uputa te izbjegavaju  velika okupljanja. Apeliram i na službe koje vrše kontrole da striktno nadziru poštivanje mjera. Svi zajedno imamo veliku odgovornost i moramo biti svjesni koje su moguće posljedice – upozorio je i koprivničko-krževački župan.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!