MEĐUNARODNI TJEDAN MLADIH Brojne aktivnosti u više gradova

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR/BJELOVAR/GRUBIŠNO POLJE – Međunarodni je tjedan mladih koji obilježava i daruvarska Udruga Impress koja dugi niz godina okuplja mlade ljude i pozitivno ih usmjerava prema radu i društvu u kojemu se nalaze. Tjedan je započeo međugeneracijskim druženjem u sklopu kojeg su mladi i osobe starije životne dobi pripremili razne aktivnosti koje su se održavale na Petrovom vrhu. Pjevalo se, plesalo, a posebno je to što su se sve generacije sastale u prirodi. Tjedan mladih nastavlja se i ovih dana.

– Na Petrovom vrhu održale su se brojne igre. Zbor umirovljenika pjevao je dok su mladi plesali. Održane su i izložbe fotografija te kulinarske radionice. Smatrali smo da je najbolje vrijeme provesti u prirodi zbog epidemioloških mjera koje smo prilagodili situaciju. Druženje se nastavilo u ostalih gradovima Bjelovarsko-bilogorske županije i to uz podršku i suradnju raznih općina. Nakon Daruvara, druženje smo nastavili u Bjelovaru gdje smo građane informirali o našim različitim aktivnostima koje će se održavati u nastavku ljeta i to besplatno za sve građane jednom tjedno u Bjelovaru – rekla je predsjednica Udruge Impress Tanja Herceg.

U Grubišnom Polju Impressovci su organizirali okrugli stol na temu STEM-a – Znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike.

– Međunarodni tjedan mladih završava na Bari u Grubišnom Polju. Bez obzira na to što je trenutno pandemija, mi smo se organizacijom prilagodili svim mjerama i na taj način obilježili desetu godišnjicu – kaže Herceg.

U sklopu ovog posebnog tjedna za mlade Udruga je organizirala i kampanju “Skok i pet za mlade!”. Za sudjelovanje se potrebno fotografirati u skoku i pružiti pet te fotografiju poslati Udruzi. Oni će, na kraju tjedna, najbolje i nagraditi. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!