VATROGASNO SPREMIŠTE Općinski projekt vrijedan pola milijuna kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA PISANICA – Najveći ovogodišnji natječaj Općine Velika Pisanica je uređenje glavnog spremišta DVD-a, odnosno Vatrogasne zajednice u Velikoj Pisanici. Projekt bi trebao započeti ovih dana jer sve do sada išlo je planski, od raspisanog natječaja pa do najboljeg izabranog izvođača radova. Naime, riječ je o kompletnoj adaptaciji i uređenju spremišta DVD-a koji je ujedno i sjedište velikopisaničke Vatrogasne zajednice, kaže načelnik Fredi Pali.
FOTO Općina Velika Pisanica
– Ono što me posebno veseli je to što smo ove godine uspjeli nabaviti i novo vatrogasno vozilo za naš DVD. Uredit će se prostor, spremište, garaža, cijeli unutrašnji prostor gdje će se uvesti grijanje, a riješit će se i novo krovište, fasada kao i urediti toranj – rekao je Pali.
Nakon što se projekt realizira i sve uredi, vatrogasci će imati sve uvjete za pravilan i primjeren rad.
– Moram reći da nam je želja da vatrogasci najmanje što mogu koriste vatrogasno vozilo, ali uvijek moramo biti spremni. Vrijednost radova je oko pola milijuna kuna – kaže Pali.
Uz novac iz općinskog proračuna, projekt uređenja vatrogasnog spremišta sufinanciraju Ministarstvo graditeljstva i Ministarstvo regionalnog razvoja. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!