BILOGORSKA KOŠARA Uskoro autohtono i domaće nadohat ruke

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – I u ljetnim mjesecima intenzivno se radi na projektu “Bilogorska košara” koji je ujedinio Grad Bjelovar, Turističku zajednicu Bilogora-Bjelovar i domaće proizvođače hrane okupljene u istoimenoj zadruzi. Kako doznajemo od zamjenika gradonačelnika Igora Brajdića, prema planu napreduju poslovi vezani uz otvorenje trgovine domaćih proizvoda u strogom središtu grada.
Dogradonačelnik Igor Brajdić
– Zajednički smo tražili neki prostor u kojem bi sve proizvode i poljoprivredne proizvođače smjestili. Došli smo na rješenje da bi to bio idealan prostor Gradskog muzeja Bjelovar što je zapravo prostor bivše Gavrilović mesnice – rekao je Brajdić.
Spomenuti je prostor posljednjih dvadesetak godina služio kao skladište, no već ove jeseni treba bi dobiti novu svrhu.
– Projekt je u završnoj fazi odnosno ovaj tjedan trebali bismo imati završni projekt. Idući tjedan na red bi došlo slanje ponude izvođačima za izvođenje radova – ističe Brajdić.
Iako je prvotno najavljeno da će trgovina biti otvorena do Dana Grada Bjelovara, čini se kako će taj rok ipak biti malo prolongiran. No, inicijatori ove priče uvjereni su kako se isplati malo strpjeti, a kad projekt konačno zaživi, od njega će koristi imati i proizvođači i kupci.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!