INFRASTRUKTURA Napokon cijelo naselje ima asfaltiranu cestu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – Nakon aktualnog projekta Općine Rovišće, cesta u Žabjaku u potpunosti je preasfaltirana. Prije nekoliko godina, novi sloj asfalta prošao je kroz glavnu, županijsku cestu, no neki dijelovi mjesta ostali su na čekanju. Ovih dana, mještani konačno mogu uživati u obnovljenoj cesti koja je već duže vrijeme čeznula za obnovom. Dio ceste koja vodi preko pruge asfaltirana je općinskim novcem, napominje načelnik Slavko Prišćan.

– Cesta je bila u dosta lošem stanju i zato smo vlastitim sredstvima odlučili rekonstruirati i preasfaltirati taj dio ceste. Sve to kako bi vožnja bila sigurnija, ali i izgled samog mjesta ljepši – rekao je Prišćan.
Načelnik Rovišća Slavko Prišćan
Ugovorena obnova ceste u Žabjaku ukupno je vrijedna 476 tisuća kuna, a uz Općinu, u financiranju sudjeluje i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i to posebno kada je riječ o drugom dijelu ceste.
– Rekonstrukcija drugog dijela ceste u Žabjaku koja vodi prema Stančićima duga je gotovo 750 metara. Uključuje određeno proširenje kod vatrogasnog doma za parkirališna mjesta te iskop putnih jaraka – ističe Prišćan.
Prometni problem Žabjaka time je uspješno riješen, a stanovnici mjesta sada su sretniji i zadovoljniji. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!