NAZIRE SE KRAJ Dječjem vrtiću vesele se svi – roditelji i čelništvo Općine

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – Nakon otprilike godinu dana novi dječji vrtić u Velikom Trojstvu je nadomak otvaranja svojih vrata. Građevinski radovi su odrađeni, tehnički pregled je obavljen, ovog tjedna bi trebala stići i uporabna dozvola, ali ipak ni uz najbolju volju on vrtićance neće moći primiti već ove jeseni, napominje načelnik Ivan Kovačić.
-Moraju se proći još dvije komisije i hrpa papira da bismo mogli krenuti. Znate da smo imali izbore, da su promjene u ministarstvima i da su sada pred nama godišnji odmori, a iako se reklo da neće Vlada na godišnji odmor, otići će i Vlada – kaže Kovačić.
Zbog svega toga će cijeli proces potrajati, ali roditelji vrtićanaca nemaju razloga za brigu.
Načelnik Ivan Kovačić tijekom radova
-Moram reći svim roditeljima koji vode svoju djecu u vrtiće u Bjelovar da mi imamo sa svim vrtićima važeće ugovore do kraja godine – poručuje načelnik.
To znači da će Općina do kraja godine sufinancirati polazak djece u bjelovarske vrtiće, a nakon toga se očekuje početak rada vrtića u Velikom Trojstvu.
-Mi čvrsto vjerujemo da ćemo s prvim prvim, a u što mi danas u doba korone možemo čvrsto vjerovati, ali vjerujemo da ćemo s početkom godine otvoriti vrtić – kaže Kovačić.
Gradnja vrtića koji može primiti 52 mališana i dogradnja osnovne škole je inače projekt od 14 milijuna kuna koji financiraju Općina i Županija, a za koji je sedam milijuna i 200 tisuća kuna povučeno iz Programa ruralnog razvoja.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!