ULAGANJA U ŠKOLSTVO Čazmanske škole spremne za novu školsku godinu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Učenici Područne škole Gornji Draganec i Osnovne škole Čazma na jesen će ući u potpuno obnovljenu školsku zgradu. Vrijednost projekta obnove škole u Gornjem Dragancu iznosi milijun i 600 tisuća kuna. S druge strane, škola u Čazmi najveći je županijski projekt u školstvu na području tog grada, ali i trenutno jedna od najvećih županijskih investicija čija se vrijednost procjenjuje na 12 milijuna kuna. Kako sada stoje stvari škola će u potpunosti biti spremna za početak nove školske godine, ističe ravnateljica Osnovne škole Čazma Lidija Osman.

– Bjelovarsko-bilogorska županija osigurava vlastita sredstva u iznosu od dva milijuna i pol milijuna kuna te sveukupna vrijednost projekta energetske obnove Osnovne škole Čazma prelazi 12 i pol milijuna kuna. Učionice i ostali prostori u kojima borave učenici bit će spremni i sigurni za početak nove školske godine. Treba se još izgraditi vanjska nadstrešnica nad ulazom, drugo sve je odrađeno – rekla je Osman.

Odrađena je kompletna izmjena sustava grijanja te kanalizacijski i vodovodni sustav. Postavljena je LED rasvjeta, stavljena vanjska ovojnica i novo krovište.
Bjelovarsko-bilogorska županija u školu je uložila oko 600 tisuća kuna svojih sredstava, a kada je riječ o školstvu na području Čazme, županija će dati preko sedam milijuna kuna u ova dva objekta, naglasio je župan Damir Bajs.

Ako u što treba ulagati, tada su to obrazovanje, školstvo i naša djeca. Bjelovarsko-bilogorska županija druga je po ulaganjima u Hrvatskoj u taj sektor i moram naglasiti da je pred početak nove školske godine desetak objekata pri kraju s radovima energetske obnove. Ovoga trenutka Bjelovarsko-bilogorska županija treća je u Hrvatskoj po povlačenju europskih sredstava i druga po ulaganjima u školstvo u cijeloj Hrvatskoj. Osnovna škola Čazma jedan je od desetak objekata koji će dočekati novu školsku godinu u kompletno obnovljenoj školi – kaže Bajs.
Ulaganja u školstvo Čazme na tome ne staju jer za energetsku obnovu Područne škole Dapci raspisan je natječaj za izvođača radova, a energetska obnova očekuje i školu u Gornjem Mikloušu. Ukupna ulaganja u školstvo na području Čazme tako će iznositi preko 20 milijuna kuna. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!