KONTROLA PROMETA Proteklog vikenda utvrđen 121 prekršaj

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske i proteklog su vikenda nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu, tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“: alkoholiziranost vozača, prekoračenje dopuštene brzine kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tijekom upravljanja vozilom.
Proteklog vikenda tako je utvrđen 121 prekršaj od čega:
– 13 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 1,77 g/kg izmjerena kod 46-godišnjeg vozača osobnog automobila na području Čazme.
– 66 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Bjelovaru i ona je iznosila 104 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 50 km/h,
– 18 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
– 6 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom,
– 16 ostalih prekršaja.

U navedenom razdoblju, na prometnicama Policijske uprave dogodile su se četiri prometne nesreće od čega su u dvije prometne nesreće dvije osobe zadobile lakše tjelesne ozljede. Iz policije i dalje pozivaju na strogo pridržavanje prometnih propisa.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!