LOKALNE CESTE Nastavljeno uređenje prometnica u najvećem naselju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠTEFANJE – Nastavljaju se ulaganja u Nartu, najveće naselje na području Općine Štefanje. Kako doznajemo od tamošnjeg načelnika Ive Emića, Općina priprema obnovu jedne od manjih nerazvrstanih prometnica na tom području.
– Projekt smo kandidirali prema Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije iz Programa za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina. Vrijednost projekta je 250 tisuća kuna od kojih nam je odobreno 80 tisuća kuna. Pripremamo troškovnik, a ovih će dana biti objavljena i javna nabava – rekao je Emić.
Načelnik Ivo Emić
Prometnica bi trebala biti obnovljena tijekom jeseni, Emić dodaje kako je riječ samo o nastavku uređenja lokalnih cesta u Narti.
– Prošle godine također je kandidirana i realizirana cesta iz istog Programa u iznosu od 250 tisuća kuna. Trenutno aktualna cesta isto ide u polje i dužine je oko 400 tisuća metara – kaže Emić.
Kad je riječ o Narti, Općina je ove godine planirala i krenuti u realizaciju 2 milijuna kuna vrijednog sportsko-rekreacijskog centra. Međutim, sredstva iz državnog fonda iz kojeg je trebao biti financiran taj projekt preusmjerena su za obnovu Zagreba nakon potresa, a centar odgođen do daljnjeg.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!