NA DOBROBIT SVIH Općina raspisala natječaj za zakup državnog zemljišta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon dvije godine zavrzlama, probijanja kroz kompliciranu proceduru i nered zemljišnih knjiga, Đulovac je napokon spreman za raspisivanje natječaja za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta. Kako bi đulovački poljoprivrednici bili upućeni u cijelu proceduru, ali i kako bi u Đulovcu znali kakav je interes i kolike su potrebe, Općina je raspisala Javni poziv za iskaz interesa za zakup ili kupnju.
– Kako ne bi poslije toga imali neke prijave i sudske postupke, sve mora biti po zakonu i to nam je prije svega osnovna zadaća, da to provedemo na dobrobit svih. Upravo zato smo raspisali javni poziv, kako bi svi iskazali interes – rekao je načelnik Drago Hodak.
Drago Hodak, oporbeni vijećnik HDZ-a
Zbog toga je Općina i raspisala Javni poziv za iskaz interesa iako to, tumači Hodak, nije dio obvezne procedure. Na području Općine Đulovac je ukupno 1242 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta. U dugotrajnom zakupu je tek 143 hektara, a ostatak treba dati u zakup ili prodati.
– U prvom natječaju isključivo ćemo ići na zakup dok ćemo prodaju objaviti u drugom natječaju. Imamo samo nekih stotinjak hektara predviđenih za prodaju tako da smo s time malo i oprezniji – ističe Hodak.
Javni poziv za iskaz interesa je otvoren do dvadesetog kolovoza, a ubrzo nakon toga se može očekivati i prvi natječaj.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!