POTPORA MLADIM OBITELJIMA Općina pomaže kupiti prvu nekretninu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BEREK – Potporu kod rješavanja stambenog pitanja od sada ima i Berek. Iako je općina i do sada pomagala kada je to bilo potrebno, sada je prvi put donesen pravilnik prema kojem će do nekretnine uz općinsku pomoć moći doći mlade obitelji bez obzira žive li na području te općine ili to tek planiraju.
– Svakoj mladoj obitelj koja se želi doseliti na područje naše Općine, mi pomažemo pri kupovini prve nekretnine te izgradnji kuće. Po obitelji radi o iznosu do 30 tisuća kuna – kaže Mato Tonković, načelnik Općine Berek.
Mato Tonković, načelnik Općine Berek
Na to su se odlučili jer ni Berek nije zaobišao nepovoljan demografski trend starenja stanovništva i odlaska mladih iz tog kraja.
– Primijetili smo da na neki način moramo pomoći ako želimo privući mlade ljude da dođu u našu Općinu. Imamo mnogo prednosti i ljepota, a financijska pomoć samo je dodatan plus – kaže Tonković.
Rebalansom je za pomoć kod rješavanja stambenog pitanja osigurano 150 tisuća kuna. To je, ističe Tonković, tek za početak, a koliko će biti utrošeno ovisi o interesu. No, nitko tko će ispunjavati propisane uvjete neće biti odbijen, uvjerava berečki načelnik. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!