NOVA SAGA TOPLICA Traže ravnatelja, ali nijedan nije dovoljno dobar

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR/DARUVAR – Upravno vijeće Daruvarskih toplica još krajem svibnja donijelo je Odluku o raspisivanju i objavi javnog natječaja za izbor i imenovanje ravnatelja Daruvarskih toplica. Natječaj je objavljen početkom lipnja, a završen je 25. istog mjeseca. Na sjednici Upravnog vijeća Daruvarskih toplica koja je održana krajem srpnja, utvrđeno je da je na javni natječaj pristiglo pet zamolbi, od kojih su četiri potpune i ispunjavaju formalne uvjete natječaja. Na novoj sjednici Upravnog vijeća održanoj početkom kolovoza niti jedan od četiri kandidata nije dobio natpolovičnu većinu glasova članova Upravnog vijeća, pa je uslijedilo poništenje natječaja.
FOTO: BBŽ
Ovo su informacije koje smo doznali od predsjednice Upravnog vijeća Daruvarskih toplica, Snježane Mišir, ujedno i pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i umirovljenike pri Bjelovarsko – bilogorskoj županiji. Iako smo u službenom upitu poslanom mailom tražili konkretnu informaciju temeljem čega članovi Upravnog vijeća izabiru novog ravnatelja, odnosno što prevagne u slučaju da više osoba zadovoljava formalne uvjete u natječaju, odgovor nismo dobili. Budući da sadašnja v.d. ravnateljice Stojanka Lukačin, prema pisanju Radio Daruvara, nema namjeru dugoročno ostati na ovoj poziciji, odnosno javiti se na novi raspisani natječaj, zanimalo nas je i je li cilj Upravnog vijeća Daruvarskih toplica što prije imenovati osobu koja će se u potpunosti posvetiti ovoj ustanovi. Budući da je na raspisanom, pa poništenom natječaju bilo osoba koje su zadovoljavale sve formalne uvjete, no nije nijedna izabrana, zanimao nas je razlog tom epilogu. Odgovor nismo dobili niti na to pitanje. Ono što je ostalo najviše nedorečeno, je sami tekst raspisanog natječaja. Naime, na kraju raspisanog natječaja iz lipnja piše kako Daruvarske toplice zadržavaju pravo poništiti raspisani natječaj i ne izabrati novog ravnatelja i to – bez obrazloženja. Budući da bi taj dio javnost, s pravom, mogla percipirati na način da Upravnom vijeću nije niti u interesu pronaći ravnatelja, htjeli smo doznati komentar predsjednice Upravnog vijeća Snježane Mišir. No, niti tu nismo bili uspješni.
I dalje ostaje nedorečeno kada će se raspisati novi natječaj za ravnatelja, te na koncu o čemu ovisi novo imenovanje čelnika ustanove, koja prema izjavi same predsjednice Upravnog vijeća Mišir Radio Daruvaru, ima sve manje financijskih sredstava u zalihi za hladni pogon. Jesen bi trebala iskristalizirati epilog ne tako jednostavne situacije u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!